11 Oct

Gebruikte serverkasten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen

Als je een groot aantal servers nodig hebt, kun je die het beste monteren in een serverkast. serverkastNieuwe serverkasten zijn behoorlijk prijzig, maar soms zijn gebruikte serverkasten een goed alternatief. Als je een gebruikte serverkast wilt aanschaffen moet je wel goed opletten dat je het juiste type selecteert, want er zijn veel verschillende afmetingen en uitvoeringen. Zo zijn er serverkasten van 19 inch, van 10 inch en met verschillende dieptes. Kijk dus goed welke serverkast voor jouw situatie het meest geschikt is.

Waar moet je op letten bij het kopen van gebruikte serverkasten?

Uiteraard zijn de afmetingen van jouw apparatuur bepalend voor de soort gebruikte serverkasten die je nodig hebt. Maar ook de beschikbare plek in de serverruimte speelt een rol, evenals de mate waarin de apparatuur koeling nodig heeft. Als jouw servers erg warm worden is het misschien een optie om geen gebruikte serverkast aan te schaffen, maar in plaats daarvan gebruikte serverracks. Die hebben geen zijwanden, zodat de apparatuur zijn warmte beter kwijt kan. Als je vaak bij de servers moet is het een optie om voor gebruikte serverkasten zonder deurtjes te kiezen.

De verschillende gebruikte serverkasten

De belangrijkste opties bij het kiezen voor een gebruikte serverkast op een rij:

  • Het meest gemakkelijk is het om gebruik te maken van de EIA standaard. Daarin zijn de standaardmaten gedefinieerd voor een 19 inch serverkast. Dat betreft de verticale afstand tussen de hoogte-eenheden, de horizontale afstand tussen de eenheden en de opening kast, en de breedte van het voorpaneel. Als jouw apparatuur aan deze standaard voldoet passen gebruikte serverkasten die aan de EIA-standaard voldoen altijd.
  • Afwijkende maten hebben vaak te maken met de breedte van de gebruikte serverkast. Je kunt kiezen uit kasten van 600 mm, maar ook voor extra brede van 800 mm. Dan heb je meer ruimte om de kabels op te bergen.
  • Ook de diepte is variabel. Er zijn kasten van 450 mm tot 1300 mm. Houd bij het opmeten van de benodigde diepte van je gebruikte serverkasten rekening met 100 mm extra voor de stekkers.
  • De drie typen uitvoering van de deuren voor gebruikte serverkasten zijn glas, metaal en geperforeerd.

Advies bij het uitzoeken van gebruikte serverkasten

Het uitzoeken van gebruikte serverkasten best lastig. Je hebt keuze uit een groot aantal opties. De specialisten van serverkastkopen.nl willen je daar graag bij helpen. Neem telefonisch 024-3333002 of via e-mail [email protected] contact op. Serverkastkopen.nl is op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:30 uur.