20 May

Rainbow Loom Creatief Alternatief Speelgoed Voor TV en Games

Rainbow-Loom-Armbandjes-MakenBen jij het als ouder ook zat dat je kroost hangt voor TV, computer of opgaat in games? Dan komt er uit Amerika goed nieuws overgewaaid! Kinderen worden weer creatief, gaan weer spelen en ontdekken met een fantastisch nieuw speelgoed: het weven van rainbow loom elastiekjes. Rainbow Loom is in 2014 uitgeroepen tot het beste speelgoed!!
En nu is die trend die in 2013 in Amerika hoogtij vierde nu ook Nederland verkrijgbaar. Kijk hiervoor op de Rainbow Loom pagina.

Wat is rainbowloom?

Rainbow loom is een weefbord ontworpen door de Maleisische Cheong Choon Ng. Het principe is eenvoudig. Door het volgen van voorbeelden kan je met  een Rainbow Loom kit een mooie reeks armbanden knutselen.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Elke dag komen er nieuwe voorbeelden en patronen bij zoals bloemen, dieren en sleutelhangers.
Rainbow Loomen is bij de jeugd een enorme hit, maar ook vele volwassen zien hierin een nieuwe hobby.

Educatief Spelen

De Rainbow Loom heeft een duidelijke pedagogische meerwaarde. Het speelgoed vergt een fijne motoriek, inzicht en kan perfect met vrienden gespeeld worden.

Rainbow loom elastiekjes kopen

Rainbow loom kan je in een aantal Nederlandse winkels aankopen. Wil je zeker zijn van je bestelling, koop ze dan online. Hier staan alle elastiekjes en accessoires op een rijtje en krijg je je bestelling binnen enkele werkdagen thuisgestuurd.
Ouders, wees gewaarschuwd: rainbow loom elastiekje zijn behoorlijk verslavend.

Rainbow Loom Tutorial Video’s op YouTube

Er zijn inmiddels duizenden Rainbow Loom YouTube video’s met voorbeelden te vinden op internet.  Deze intructievideo’s tonen stapsgewijs hoe een armband of een diertje gemaakt kan worden. Er zijn ook Nederlandse video’s die je kunt gebruiken als voorbeeld.

Kijk Uit Voor Nepproducten

Omdat de Rainbow Loom zo populair is, wordt dit speelgoed helaas ook nagemaakt. Er zijn dus een aantal namaak producten op de markt. De kwaliteit van deze producten zijn slecht en kunnen gevaarlijk zijn. Je herkent ze aan de lage kostprijs en de vage kleuren. De echte rainbow loom elastiekjes zijn niet giftig en dragen het CE-keurmerk. Zorg dus dat je altijd de echte Rainbow Loom producten koopt.